Kontakt English Kontakt oss English Nyhetsbrev
Tekststørrelse-ikon
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Velkommen til åpent tun!

_DSC1898_web
_DSC1898_web
Søndag 12. juni kl. 12.00 -16.00 åpner vi opp de flotte gamle bygningene på Langsæ. Bli med inn på Langsæ gård, i Hesthaghuset og i Klokkebua!

Husfruen på Langsæ gård har tatt på seg sin fineste kjole for anledningen og er på plass før å ønske dere velkommen. Kontrasten mellom staselige Langsæ gård og husmannsplassen Hesthaghuset er stor. I Hesthaghuset treffer du bondekonen som kan fortelle litt om hvordan det var å bo i huset den gang dette var hjemmet til en stor barnefamilie.

Tar du turen innom Klokkebua kan du se vår flotte samling av sleder og vogner. Her har vi både brannvogner, staselige vogner og en begravelsesvogn.

Les mer om de flotte husene på Aust - Agder tunet her

Plantefarging av garn
På plassen utenfor Langsæ gård kan du se og lære mer om plantefarging av garn. Fra menneskene for flere tusen år siden begynte å farge garnet sitt har planter og insekter blitt brukt som fargestoff. Museumspedagog Kari Helene Kullerud viser hvordan ulike planter og insekter brukes for å gi garnet ulike farger.

Gøy for barn
Det er flere morsomme aktiviteter for barna denne dagen. Bjørn Fiskvatn vil lære barna å lage fløyter i tre, og du får din egen fløyte med hjem. Besøker dere alle husene kan dere løse en rebus underveis, og det er premie til alle barna. De søte kjepphestene våre står ute på tunet, og vil gjerne bli tatt med på en ridetur.

Vi selger vafler, is og munker i kafeen.

Inngangsbilletten koster 90 kr per voksen. Barna under 16 år har gratis inngang. Inngangen til fløyteverksted: 50 kr. Gratis parkering.

Billetter kan bestilles her. 

Velkommen!